Terugblik op een leerrijke stage bij Duo.

3 min.
Aan de slag bij Duo

Maandag 13 maart, die dag was het eindelijk zover: de aanvang van mijn stage. Wekenlang keek ik uit naar deze dag. Weg met verplichte hoorcolleges, gedaan met het maken van ellenlange samenvattingen, tijd om wat ik geleerd heb om te zetten in praktijkervaring. Een ervaring waarvoor ik Duo in de eerste plaats wens te bedanken.

The only source of knowledge is experience

Albert Einstein
Mijn eerste professionele ervaring

Mijn eerste stagedag, eenmaal aangekomen bij Duo, begon met een rondleiding doorheen het volledige Bargehuis. Meteen maakte ik kennis met de Duo familie en viel de goeie vibe die hier hangt mij op. Ik ontdekte het gedreven en getalenteerd marketingteam met wie ik komende weken aan de slag zou gaan en voelde mij er meteen klaar voor! De goesting was er voor de volle 100%! Na een korte kennismaking en introductie werd mijn takenpakket opgelijst en werd mijn zelfstandigheid meteen op de proef gesteld. Oef! Dit ging mij gelukkig goed af! De weken die volgden, en ooh zo snel gingen, proefde ik dan ook van alle facetten verbonden aan online marketing. Ik leerde klanten bijstaan in de vormgeving van hun ideale customer journey. Zo bleef hun droom, loyale klanten, niet enkel een droom maar werd deze effectief werkelijkheid. Technieken zoals SEO, SEA en contentmarketing kwamen hierbij aan te pas. Iets waar ik heel veel uit geleerd heb en vooral veel voldoening uit haalde!

Als kers op de taart kreeg ik bij Duo de kans om het Google AdWords Certificaat te behalen. Hiervoor diende ik mij echter wel schrap te zetten voor 2 Google examens. Met een flinke portie motivatie slaagde ik erin om een mooie score te behalen voor beide examens, waardoor ik mij vandaag de trotse eigenaar van het certificaat kan noemen. Iets wat mooi op mijn CV staat, maar bovenal bewijst dat ik mezelf hier met de juiste ondersteuning op korte termijn kon ontwikkelen tot een - bijna echte - digital marketeer!

Professionaliteit in een familiale sfeer

Wanneer over Duo gesproken wordt, valt wel eens de term ‘de Duo familie’. Iets wat letterlijk genomen mag worden. Gedurende mijn volledige traject bij Duo werd ik niet beschouwd als een stagiaire. Iedereen stond open om de vragen die bij mij opkwamen te beantwoorden, ik werd actief betrokken bij meetings, er werd gepolst naar mijn mening en opdrachten mocht ik volledig zelfstandig uitvoeren, waarbij telkens de nodige feedback voorzien was om mij op de rails te houden. Iets wat ik telkens opnieuw wist te appreciëren. Bovendien legde ik hier bij Duo mijn eerste kilometers af op een hoverboard, leerde ik als geen ander collega’s op een sluwe manier in de val te lokken en ontdekte ik - voor mij toch - onbekende straatjes in het mooie Brugge tijdens de stadswandeling die elke middag ondernomen wordt.

Kortom, wens jij ook stage te lopen in een bedrijf waar leuke en professionele mensen werken, die naar jouw mening luisteren en die je betrekken bij heel uiteenlopende projecten? Klop aan bij Duo en ontdek wat ze jou te bieden hebben.