Stage als Drupal developer bij Duo.

2 min.

De laatste weken van mijn stage als Drupal developer bij Duo zijn aangebroken en ik moet eerlijk zijn, het was een bijzonder leerrijke en leuke stage.

Nothing great was ever achieved without enthusiasm

Ralph Waldo Emerson
Mijn eerste project

De eerste weken bij Duo was het natuurlijk zoeken naar het juiste ritme. Je wordt overdonderd met allerlei nieuwe zaken. Maar het mooie hieraan is dat Duo je alle tijd en ruimte geeft om jezelf hier in te werken. Dit zorgt ervoor dat je je hier goed voelt en met plezier komt werken.

Eens ik mijn weg gevonden had, liep alles op wieltjes en kreeg ik van mijn stagementor ook mijn eerste project toegewezen. Het project bestond uit het maken van een eenvoudige website voor een klant. Ik kreeg hier de gelegenheid om zowel het back-end als het front-end gedeelte op mij te nemen. Op deze manier kon ik van beide kanten proeven en ontdekken waar ik mij het beste bij voelde. Hier werd ook mijn zelfstandigheid op de proef gesteld. Maar dit heb ik zo te horen met glans doorstaan. Nog een leuke ondervinding was dat ik, tijdens dit project, ontdekt heb dat elke collega je met veel plezier wil helpen en ondersteunen waar nodig. Op papier heb je maar één stagebegeleider, maar in de praktijk staat iedereen paraat om je bij te sturen én dit doen ze met veel plezier.

Tijd voor het echte werk

Eens dit project achter de rug was, was het tijd voor het echte werk. Zo kreeg ik halfweg mijn stage de kans om, samen met een enthousiast team, te werken aan het redesign van de Veritas website. Wat was dit een leuke ervaring! Dit gaf mij echt het gevoel dat je bij Duo niet zomaar een stagiair bent, maar echt een deel van het team bent. Je hoort bij de Duo familie. Er wordt geluisterd naar jouw ideeën en er wordt ook effectief iets mee gedaan.

Ik kijk dus met een zeer goed gevoel terug op mijn stage. De kennis en de ervaring die ik hier opgedaan heb is onwaarschijnlijk. Bovendien hangt er bij Duo altijd een toffe sfeer en zijn de mensen die hier werken top!