Niet zomaar een stageplek bij make it fly.

2 min.

Mijn stage bestond er hoofdzakelijk uit om als “Online designer” websites en apps van een ontwerp te voorzien, dit rekening houdende met een bestaande huisstijl of startend “from scratch”. Ook het uittekenen van wireframes en maken van schetsen behoorden tot mijn divers takenpakket. 

Bij Duo kreeg ik onmiddellijk de kans om mij te bewijzen. Ik voelde mij snel thuis en ervaarde een heerlijke stageperiode als gerespecteerd teamlid. De combinatie van de amicale werksfeer en de uitdagende projecten zette mij aan tot het opzoeken van mijn creatieve grenzen. Zonder dat het mijn creatieve denken belemmerde, kreeg ik een goede begeleiding en stond iedereen steeds open om mij te helpen waar nodig. Mijn 13 weken stage waren bijgevolg voorbij voor ik het goed en wel besefte.

Echte projecten voor échte klanten

Gedaan met de theorie, nu is het tijd voor de praktijk! Na mijn eerste project  - een intern project - kreeg ik reeds in de tweede week de kans om een kick-off meeting bij te wonen met een klant. Tijdens deze meeting werd mijn input erg gewaardeerd ondanks dat ik nog heel erg weinig kennis had van de werkwijze binnen Duo. Na dit project werd ik bij talrijke andere projecten betrokken. Dit gaf mij telkens een boost aan zelfvertrouwen en de goesting om te starten aan deze projecten!

When you’re curious, you find lots of interesting things to do.

Walt Disney
Mijn mening wordt gewaardeerd

Ondanks het gebrek aan ervaring en status van nieuweling wordt je mening in ieder opzicht gewaardeerd. Zo voelde ik vanaf dag één een sterk gevoel van wederzijds respect. Op deze manier durf je uitkomen voor je eigen mening en leer je in een stroomversnelling uit de ervaring van collega’s. Het is niet iedereen voor zich maar één groot collectief bij Duo.

Wat na mijn stage?

Enkele weken voor het einde van mijn stage kreeg ik een mooi stukje waardering aangeboden onder de vorm van een contract. Omdat ik ook als freelancer werk en nog andere jobaanbiedingen kreeg, sta ik nu voor een aartsmoeilijke keuze. Maar één ding is zeker, ik heb ontzettend veel zin om het werkveld in te springen!