Een leerrijke stage als NMCT student binnen het Drupal team.

2 min.

15 weken geleden wandelde ik voor mijn eerste stagedag de kantoren van Duo binnen. Met klamme handjes (totaal onnodig) en een gezonde portie stress begon ik aan mijn laatste verplichting als NMCT student. Het was een leerrijke stage, met toffe collega’s en lekker eten verzorgd door Duo’s keukenprinses Linda. 

Waarom Duo?

Ik heb Duo leren kennen op de stagemarkt van Howest. Toen ik hun website voor de eerste maal bezocht, wist ik het: hier wil ik stage lopen. Een bedrijf die zowel apps, software en websites maakt. Voor iemand die graag programmeert was dit ideaal! Tijdens de stagemarkt zelf had ik een gesprek met Rien, hun lead mobile team. Na dit gesprek had ik enkel nog maar meer zin in een stage bij Duo. Een paar dagen later werd ik uitgenodigd voor een gesprek in Brugge en enkele dagen daarna was mijn stagecontract getekend.

Toffe sfeer

De afgelopen weken zijn voorbij gevlogen. Ik moet wel toegeven dat de eerste 2-3 weken enorm vermoeiend waren, ik was namelijk niet gewoon om 38 uur per week te werken. Eenmaal in die routine, vlogen de dagen voorbij. De collega’s waren erg tof, ze hielpen onmiddellijk wanneer ik vragen had en nodigden ons (collega-stagiairs en mezelf) vaak uit om over de middag een hapje te gaan eten of ‘s avonds een drankje te nuttigen. Ik voelde me hier geen stagiair, maar een echte collega.

Stageopdracht

Mijn stage mocht ik doorbrengen binnen het Drupal team. Samen met de andere stagiairs in het team, kreeg ik de opdracht een interne wiki te ontwikkelen. Deze opdracht leek aanvankelijk zwaar, maar we hadden er zin in! We moesten samenwerken met elkaar en Duo speelde de rol van klant. Doorheen de opdracht werden we goed begeleid en kregen we regelmatig feedback.

Voor de wiki hebben we - uiteraard - Drupal gebruikt. Hiermee hadden we bij de start nog niet veel ervaring. Dit vormde echter geen enkel probleem aangezien we met vragen steeds terecht konden bij de collega’s en we ook in bestaande projecten mochten kijken hoe iets geïmplementeerd werd.

Dankzij dit project leerden we ook meteen hoe projectmanagement gebeurt binnen Duo. We moesten de nodige tijd inschatten, taken verdelen, een testomgeving opzetten en hadden dagelijks een stand-up meeting. We kregen ook een projectmanager toegewezen die ons begeleidde om alles tot een goed resultaat te brengen.

Graag had ik wel nog een opdracht willen voltooien voor een externe klant om te weten hoe dit precies in zijn werk gaat, maar gelukkig kon ik met al mijn vragen daaromtrent terecht bij verschillende collega’s.

Ook stage bij Duo?

Ben jij nog op zoek naar een stageplaats? Aarzel niet en contacteer Duo! Vertel hen wat je graag doet/goed kan en de kans is groot dat ze wel een leuke functie voor je in de aanbieding hebben. Ik kijk alvast tevreden terug op de voorbije stageperiode. Ik heb er veel van opgestoken en daarnaast heb ik me ook nog eens uiterst goed geamuseerd.