Ervaring als stagiair bij Duo

6 min.

Ik heb vorig semester van 23 maart tot 11 juni stage gelopen bij Duo en enkele maanden later staat mijn gezicht op de Duo website als junior online marketeer. 

Leuke werksfeer

Het is opeens allemaal heel snel gegaan maar dan in de meest positieve manier. De voorbije maanden waren een onvergetelijke ervaring waar ik veel heb geleerd.

Zoals iedereen had ik zenuwen tijdens de eerste dagen van mijn stage en dit is volkomen normaal want alles is nieuw. Doorheen het “sollicitatieproces” en op mijn eerste werkdag ben ik met open armen ontvangen. Ik werd onmiddellijk op mijn gemak gesteld en al gauw verdwenen die zenuwen.

Iedere werknemer van Duo zal je helpen waar je hulp nodig hebt. Stuk voor stuk zijn het allemaal sympathieke personen met een passie voor het werk dat ze doen. Er heerst een professionele maar leuke sfeer op de werkvloer.

Part of the team

Ik werd niet beschouwd als stagiaire maar wel als part of the team. Er werd geluisterd naar mijn mening en er werd ook wel degelijk rekening met gehouden. (Tip: Wees dus zeker niet bang om je eigen mening te geven want het wordt zeker en vast geapprecieerd.) Al het werk die ik kreeg, werd ook gebruikt. Ik heb geen enkele nutteloze opdracht gemaakt, die uiteindelijk in de vuilnisbak belandde. Ik voelde echt appreciatie bij iedere opdracht dat ik afwerkte.

Ik was zelf verantwoordelijk voor mijn taken en ik moest zorgen dat alles op tijd af was. Geen paniek. Tijdens de opdrachten werd ik constant begeleid en kreeg ik altijd feedback. Bij Duo willen ze je echt een aangename en leerrijke stage bieden en je bent hier duidelijk niet om koffie te zetten (tenzij je zelf koffie wilt natuurlijk).

Alle opdrachten werden gelijkmatig uitgelegd. Op die manier had ik dagelijks een mooi overzicht van al mijn taken. Bv. Alle aspecten van SEO heb ik niet op 1 dag geleerd, maar verspreid over mijn volledige stageperiode. Zo leerde ik alles iets trager maar wel grondiger.

Takenpakket

Mijn hoofdproject was de nieuwe website van Duo zelf. Hoofdzakelijk heb ik content geschreven, voor zowel de contentpagina’s op de site als voor op de blog. Daarnaast heb ik alle aspecten van SEO doorlopen waar je rekening met moet houden bij een website. Verder heb ik voor andere klanten zoekmachine geoptimaliseerde teksten geschreven. Omdat Duo voor verschillende bedrijven werkt, was er veel variatie waarover ik mocht schrijven. Vervolgens heb ik ook mee geholpen bij het uitwerken van een digitale strategie van een project.

Wat heb ik geleerd?
  • Uitgebreide kennis van SEM.
  • Hoe je teksten schrijft die goed scoren in Google.
  • Zelfstandig werken.
  • Gedragen binnenin een professionele omgeving.
  • Leren werken met verschillende programma’s zoals Mouseflow, Google Analytics, Google keyword planner, AWR cloud …
  • En nog veel kleine zaken die je pas beseft wanneer je ze nodig hebt.