Brecht, onze stagiair en toekomstig developer aan het woord.

2 min.
In het goede spoor

Veertien weken geleden was het eindelijk zover! De start van mijn stage bij het Javateam van Duo. Ik keek er naar uit! De eerste dagen was het natuurlijk nog wat wennen. Gelukkig zorgde de familiale sfeer bij Duo ervoor dat ik de schoolbanken snel vergat en me volledig kon focussen op mijn nieuwe leven, het werkleven. Meteen kreeg ik de kans om mee te werken aan een groot, uitdagend project. Dit leverde me niet enkel een unieke ervaring op, ik kon meteen bewijzen wat ik waard was. Na een korte introductie werd het startschot gegeven. Mijn takenpakket werd opgelijst en mijn probleemoplossend vermogen werd ogenblikkelijk op de proef gesteld. Natuurlijk was ik niet onmiddellijk vertrouwd met het project in zijn gehele omvang, maar gelukkig kon ik rekenen op de hulp van mijn teamleden. Dit zorgde ervoor dat ik na één week stage al het gevoel had meer geleerd te hebben bij Duo dan gedurende één semester op school.

Research is creating new knowledge

Neil Armstrong
Mijn eigen onderzoek

En ik werd nog verder uit mijn comfort zone gehaald. Daar het Javateam steeds op zoek is naar verbeteringen zowel binnen lopende projecten als binnen het team, kreeg ik naast mijn dagelijkse taken ook de opdracht om de noden van bepaalde projecten op te sporen, te onderzoeken en passende oplossingen voor te stellen. Hoe meer ik mij in deze opdracht verdiepte, hoe meer ik aanvoelde niet zomaar een stagiair te zijn bij Duo maar een volwaardig developer. Ik kijk dan ook met voldoening terug op mijn stage. Ik heb genoten van elk moment en zei toen ook volmondig ‘ja!’ toen Duo mij een vast contract aanbood!